Alles is tekst

Alles is tekst

dinsdag 8 september 2015

Schrijven voor geld

Als schrijven een hobby voor je is, dan is de mogelijkheid om er geld mee te verdienen natuurlijk mooi meegenomen. Nu zit er natuurlijk een groot verschil tussen teksten schrijven (artikelen dus) en creatief schrijven, maar toch. Ik heb er zelf al een aantal uitgeprobeerd. Bij infonu.nl zit je, volgens mij, bij een platform waar de lat het hoogst ligt. Daardoor is de kwaliteit van de artikelen hoog, wat weer goed is voor de bezoekersaantallen.
De artikelen worden gekeurd én je krijgt een uitleg waarom jouw tekst eventueel afgekeurd wordt. Daar leer je tenminste nog iets van! Geld verdienen doe je door de advertenties die Google Adsense er op plaatst. Voordeel boven een eigen website is vooral het feit dat je niet van alles hoeft te doen om bezoekers te trekken. Jij hoeft je alleen bezig te houden met goede teksten schrijven.

Bij Todio.nl worden ook je teksten gekeurd, maar een keuringsrapport ontbreekt op dit moment. Je moet ook echt geduld hebben, want het kan weken duren voor je artikel geplaatst wordt. Ook hier verdien je door advertenties van Google Adsense. Tevens kan je hier artikelen vertalen en daarmee verdienen. Als iemand jouw artikel vertaalt, dan verdien je ook aan de advertentie´s die bij het vertaalde artikel geplaatst worden. De combinatie van vertalen en schrijven is leuk en er is ook de mogelijkheid om vertaal of schrijfopdrachten te geven.

Hou je meer van lekker op je eigen manier schrijven, dan moet je naar Plazilla.nl gaan. Hier kan je alles publiceren wat je maar wilt, zolang het maar wel jouw eigen teksten zijn. Je mag dezelfde artikelen ook nog gewoon rustig op een eigen blog zetten.... Heerlijk eenvoudig dus, maar de kwaliteit van de artikelen is dan ook heel anders. Uiteraard zitten er ook juweeltjes tussen hoor! Het is natuurlijk een heel ander soort platform. Met veel leden die reageren op jouw artikelen, waardoor het een mix is van bloggen en artikelen schrijven. Je kan per artikel aangeven of je gaat voor de advertenties van Google Adsense of voor de advertenties van Plazilla zelf, Plazilla heeft namelijk een eigen advertentienetwerk, wat vooral goed loopt bij de `blogartikelen`. Ga je meer voor informatieve artikelen, dan wordt toch Adsense aangeraden.

Ieder platform heeft zijn eigen voor en nadelen. Even zelf uitproberen, zou ik zeggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten