Gratis links laten plaatsen

 Internet is een leuk medium om reclame te maken, maar helaas weten ze daar ook de prijzen wel te vragen. Toch zijn er manieren om jezelf gratis wat reclame te verschaffen. Zo zijn er sites waar je artikelen kunt plaatsen en natuurlijk is social media ook een prima manier om helemaal 'los' te gaan!

Artikelen plaatsen

Een gratis artikel plaatsen kan je helpen om meer mensen naar jouw site te krijgen. Bij sommige sites mag je rechtstreeks reclame teksten plaatsen. Bij andere moeten het informatieve artikelen zijn, maar mogen er links in naar jouw site. Laatstgenoemde is ook prima, want Google waardeert jouw site alleen maar meer als er links te vinden zijn naar jouw site. Een extra stem dus om boven in de zoekmachines uit te kunnen komen. Nu zijn daar best veel sites voor, maar veel hiervan weten ook wel dat ze gewild zijn en vragen hier dus soms duizelingwekkende bedragen voor. Zoek rustig verder, want ze bestaan nog: sites waar het gratis kan of tegen een heel gering bedrag van een paar euro! 


Social media

Laat jezelf regelmatig zien op Facebook, Instagram, Twitter en al die andere platforms. Probeer jezelf in te leven in je doelgroep! Druk zijn met Facebook terwijl jouw doelgroep voor Linked In kiest is bijvoorbeeld niet echt slim!

Reacties achterlaten

Op internet, bijvoorbeeld op forums maar ook op gewoon blogs, kan je vaak reageren waarbij jouw naam gelinkt is aan jouw site. Even goed opletten als je ergens reageert of je dus jouw bedrijfssite ergens kan invullen!

Anderen vragen

Je kunt ook gewoon aan andere mensen vragen of ze iets over jou willen schrijven of een link naar jou willen plaatsen. Uiteraard doen mensen veel voor geld... maar je kunt ook aanbieden om andersom het ook voor hem of haar te doen! Lekker goedkoop en jullie hebben er beide iets aan!

Reacties