Redactiewerk kan soms knap lastig zijn.

Ben je redactielid van de sportvereniging? Dan ben je vast al eens tegen het volgende probleem aan gelopen: gebrek aan kopij! Ook wij, de redactie van de plaatselijke basketbalvereniging, lopen daar steeds tegen aan. De leden willen wel graag actueel nieuws, maar komen zelf niet met artikelen. Daarmee kom je dus op een punt: wat  gaan we doen? Gaan we minder vaak een blaadje/nieuwsbrief uitgeven? Moeten we mensen gaan verplichten om zelf voor kopij te zorgen?  Zoals: iedere maand levert een team iets in, ofzo. Het is best een lastig vraagstuk. Door de nieuwsbrieven hou je toch de leden op de hoogte, maar iedere keer weer zelf voor alle artikelen moeten zorgen, is lastig. Zeker omdat je ook wel graag wat variatie wil. Het heeft mij ondertussen aangezet tot een vaste rubriek: de radeloze reporter. Onzin stukjes, die vooral grappig bedoeld zijn en toch iets te maken hebben met de dingen die binnen de vereniging spelen. Zo kwamen de toeschouwers, waaronder ik, er pas achter dat een nieuwe vloer in de sporthal voor één probleempje zorgt: koude voeten! Dit inspireerde mij tot het volgende (ingekorte) stukje:

De radeloze reporter heeft koude voeten…
Het is jullie vast niet ontgaan (hoop ik, anders is een brilletje wel nodig, wat meteen verklaart waarom veel ballen naast i.p.v. in de basket gegooid worden….) dat we een nieuwe vloer hebben in de sporthal. Volgens de deskundige basketballers onder ons kan je nu véél hoger springen omdat de vloer nu mee veert! Nou, dat is fijn voor jullie dan, maar wat blijft er over voor ons: toeschouwers? Juist ja: wij moeten verplicht onze schoenen uit! En tussen al die stinkvoeten zit je dan dus een poging te doen om te genieten van het heerlijke balspel van onze jongens (en meiden, natuurlijk).
Alsof dat nog niet het ergste is: de vloer is akelig koud! Dus worden je voeten koud…en uiteindelijk zit je dan dus bibberend langs de kant. Dit keer niet van de spanning: maar van de kou!
Waarom staat er dan ook niet gewoon een tribune op de plek waar die hoort te staan? (Boven dus). .
Of leg een rode (jawel!) loper neer waar wij onze voetjes mét schoenen op kunnen zetten.

En anders, beste bestuursleden, eisen wij als trouwe toeschouwers heerlijke wollen sloffen. Uiteraard handmatig door jullie gebreid in de clubkleuren! Deal?


Loop jij ook tegen deze problemen aan? Hebben jullie iets aan mijn diensten als copywriter? Neem dan gewoon contact op via het antwoordformulier, rechts van de pagina!

Reacties