Schrijven voor anderen

Schrijven voor een opdrachtgever is toch iets heel anders dan het schrijven voor je eigen hobby. Allereerst zal je moeten weten wat de ander precies verwacht, welke stijl hij prefereert. Om nog maar te zwijgen over het gebruik van humor, bijvoorbeeld. De één zal het prachtig vinden, de ander er juist van gruwen. Teksten schrijven is dan ook veel meer dan alleen maar wat opschrijven.

Naast het goed leren kennen van de opdracht en de verwachtingen van de opdrachtgever, zal je jezelf moeten gaan verdiepen in het onderwerp. Natuurlijk is internet hierbij een grote hulp, maar tevens ook juist een grote valkuil. Want wat je beslist niet moet doen is een tekst imiteren. Een tekst kopiëren is natuurlijk strafbaar, maar een tekst alleen maar in andere woorden omzetten is ook niet echt slim. Waar het op aankomt is toch vooral een originele, betrouwbare tekst.

Ben jij op zoek naar een tekst die eruit springt? Een tekst die meer is dan een slap aftreksel van alle bestaande teksten op internet? Neem vrijblijvend contact met me op!

Reacties