Alles is tekst

Alles is tekst

vrijdag 13 januari 2017

Waarom bloggen?

Een blog schrijven: je moet het maar willen. Wil je een beetje interessant overkomen, dan zal je toch echt wat te vertellen moeten hebben! En niet één keer, maar iedere keer opnieuw en dan ook nog het liefste minimaal een keer of twee per week...Ga er maar aanstaan! Waarom zou je zoiets überhaupt willen?

Voor je passie
Een persoonlijke blog over je passie is natuurlijk niets anders dan heerlijk met jouw favoriete onderwerp bezig zijn. Er zitten geen andere drijfveren achter en dus heb je geen verplichtingen. Je hoeft er niet aan te verdienen, je hoeft niet een minimaal aantal bezoekers te hebben: je doet het puur voor de fun!

Ben je voor jezelf begonnen en zit je hoofd helemaal vol met enthousiaste verhalen over jouw bedrijfje en/of jouw bedrijfsbranche? Ook dan zal je eerste drijfveer vooral de passie zijn. Mocht het daardoor meer klanten opleveren, dan is dat mooi mee genomen!

Meer bezoekers naar jouw site trekken
Bedrijven die bloggen hebben een slimme keuze gemaakt. Een blog, en dan uiteraard een blog wat met grote regelmaat bijgehouden wordt, blijkt voor meer bezoekers te zorgen. Meer bezoekers betekent automatisch meer bekendheid voor jouw bedrijf en daarmee dus ook meer kans op verkopen of het vinden van nieuwe klanten. En welk bedrijf wil dat nou niet?

Een blog zal dan wel aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Pas op dat je niet teveel vakjargon gebruikt. Op internet surft jan en alleman rond en vaktaal wordt dan meestal niet echt gewaardeerd (of erger nog: begrepen). Jammer als daardoor mensen afhaken en je niet gaan volgen. Want trouwe volgers voor je blog zorgt voor een grotere bezoekersstroom. En de trouwe bezoeker kan je regelmatig proberen over te halen om klant bij jou te worden door leuke acties ("speciaal voor mijn trouwe lezers"...). Pas op voor storende taalfouten of vreemde zinsconstructies. Zorg dat je blog er verzorgd uitziet. Het is niets anders dan jouw digitale visitekaartje. Post regelmatig (twee keer per week bijvoorbeeld) en plaats er een mooie, relevante afbeelding bij!

Maar help: ik heb geen tijd of zin om te schrijven
Kijk, dan heb je hier de oplossing! Ik help je graag. Of het nu om één artikel gaat of om bijvoorbeeld drie artikelen per week voor een langere tijd: ik kan het voor je doen! Bel of mail mij vrijblijvend voor meer informatie! (Mijn contactgegevens vind je in de rechterkolom...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten